lördag 4 januari 2014

Vattenfestivalen

Lelle Lundgren, Helen Ohlsson, Anki Antonsson, Monica Antonsson, Åke Eriksson,
Nina Lizell, Anita Karlsson, Katarina Bengtsberg och Stephan Lundin.


Ur Monicas blogg:

Nu när Let´s Dance är slut och Anton har vunnit så blir tillvaron tristare.
Särskilt som jag tycker att Molly skulle ha vunnit.
Ack ja, sånt är livet, men de var lika duktiga de två.


För att glädja er en smula bland alla negativa nyheter har jag rotat fram några revynummer som ni kan joddla på i helgen.


Så här kunde det se ut när det begav sig och vår väninna Rune gick ur manus och hittade på tokigheter för att få oss andra att skratta. Det lyckades som ni ser...
Håll till godo!
 
Senilvisan
Mel: T Skogman: Ja se pengar (text: Monica)

Jag har så ont i vänster tå
så ont att jag kan knappast gå
Så jag köpte en pilsner och tog mig en tut
och rätt som jag svalde så tog den väl slut
Då drog jag upp ännu en kork
och plötsligt fick jag se en stork
han landa på taket och (klänningen) kärringen sprack
Vi kallar vår son för Jack
Ta ambulansen, till pensiodansen
och håll balansen, och tungan rätt i mun

Det börja skaka i min arm
(och) kröp vidare till vänster tarm
jag undrade på vad det var som var fatt
och tänkte att nu har väl gumman fått fnatt
Men se, det var en fingerborg
Jag hade lagt den på en korg
Jag satte mej på´n och sen sa det väl plupp
då åkte den plötsligt upp

Ta ambulansen, till pensiodansen
och håll balansen, och tungan rätt i mun
Och jag som just fyllt 93
blev ung av vitaminer se
och när det blir lördag så spritter jag till
Men Oskar, det är ju så sällan han vill
På detta ska ni inte tro
nåt kärleksliv kan inte gro
det gått 20 år sedan han lämna in
då trillade han av pinn
Ta ambulansen, till pensiodansen
och håll balansen, och tungan rätt i mun

De säger att jag är labil
men jag är faktiskt helt senil
för om jag går på toa så glömmer jag fort
varför jag sitter där och vad det är jag gjort
Och jag är både slö och lat
Jag orkar bara äta mat
Om till sist när man osar av tång och fossil
så hämtar dom en med bil

Som om det inte vore nog tänkte jag dela med mig av lite lokala nyheter på gammelsvenska.

God afton och välkomna till senaste Vallentunanytt (1998).

(Namnet Vallentuna kan bytas ut mot vilken annan ort som helst.)

Firandet av Vallentuna 800 år kommer att starta natten mot första mars med en våffelfest vid kvarnen. Sedan går ett fackeltåg ner mot Tuna torg där Ministrålarna sjunger medan allmänheten bränner ner Tunahuset.
Det meddelas vidare att sedan skolchefen och skolkontorets chef avgick med feta fallskärmar, gör kommunalrådet bort sig så mycket hon kan.
- Jag vill också ha avgångsvederlag, säger hon
Det kan nu konstateras att resterna av en man som hittats i Angarn inte var en häst. Vår egen Ture Sventon - närpolischefen - är på plats för att lösa fallet. Över till vår reporter Olga Gustafsson för en direktrapport från fyndplatsen.
Vallentunas PR-ansvariga har tagit fram en ny bildekal med en slogan som man tror att alla vallentunabor kan ta till sig. I stället för det gamla ”Sveriges Beverly hills” och ”Vikingarnas hemvist” står det:
JA - JAG BOR I VALLENTUNA - ÄN SEN DÅ - OCH VAR FAN BOR DU SJÄLV DÅ?!

Jakten på Vallentunas enda två turister går vidare. I ett försök att få dom att föröka sig, läggs det fram planer på att bygga en campingplats vid Kvarnbadet.
TURISTER HÄCKAR LÄTTARE I SIN NATURLIGA MILJÖ, hävdar kommunen som även vänt sig till Världsnaturfonden för att få ”vallentunaturisten” uppförd på listan över utrotningshotade arter.

I en effektivitetsundersökning i höstas över landets kommuner hamnade Vallentuna nästan sist. Kommunalrådet skilde i TV Stockholm den dåliga placeringen på att undersökningen varit felaktig. Hon hävdade också att Vallentunasjön är världens största insjö och att Brottby är större än Tokyo. Tidigare undersökningar har bara varit felaktiga.
En alarmerande rapport visar att de flesta vallentunabor nu är så dumma att man måste förklara samma sak två gånger för att dom ska förstå.
En alarmerande rapport visar att de flesta vallentunabor nu är så dumma att man måste förklara samma sak två gånger för att dom ska förstå.

Vallentuna är under 98 en av pilotkommunerna inom projektet NOLLVISIONEN som går ut på att inga ska dödas eller skadas i trafiken. Orsaken till att Vallentuna valdes tros vara att inga inom kommunen ha några visioner över huvud taget och att i Röda Korsningen står bilarna mest still. Därmed minskar olycksrisken drastiskt.

Att Stockholm inte fick OS 2004 kom som en besvikelse för många - inte minst för Vallentuna.
- Tråkigt, det hade varit bra för oss alla, inte minst för att vi nu går miste om en massa turister, säger kommunledningen som även undrar vad dom ska göra av de 500 000 souvenirer i form av runstenar av latex som ALU-anställda tillverkat sedan i maj.

Och nu följer ett hockeyresultat: 0-3
I tennisen slutade det med vinst.

Och nu åter till Olga i Angarn för senaste nytt:

Lokala nyheter på EU-sprak!

Godafton! Vallentuna Lokal-TV rapporterar om senaste nytt - som vanligt med EU-anpassad svenska. Med andra ord - helt utan a-, a-, och o-prickar.

Trots de kraftigt nerskurna resurserna lyckades Vallentunapolisen hitta den pojke som villat bort sig i skogarna i morse. Fyndet gjordes av polisens nya sparhund.

De nya och starkare gatlyktorna i Vallentuna orsakar att ett otal bilister blir blandade. Trafikutskottet kommer att utreda denna soppa.

Dom har nu fallit mot den man som greps med 1,6 promille alkohol vid en trafikrazzia i december. Mannen nekade till brott och sade att det var torstens fel.

Den lokala jaktklubben lockar allt fler akademiker. En kritisk veteran i jaktklubben anser dock att detta gjort att man numera sysslar mest med harklyverier.

De nyligen neslutade besparingarna inom sjukomsorgen betyder att man tvingas dra in nattskiftet. Detta leder till att hundratals patienter blir utan nattvard.

Rockkonserten i Ormstaskolan i fredags med gruppen Sex Pistoler blev en formidabel succé. Den mestadels ungdomliga publiken, samt alltid leende Alice Tomander, var fullkomligt i extas i skolans horsal.

Mitt i arbetet med att utvidga Norra begravningsplatsen har den firma som kontrakterats till arbetet satts i konkurs. Kronofogden planerar nu att auktionera ut bolagets gravmaskiner.

I syfte att locka fler kunder under lunchtid har frisersalongen Babsans Klippotek kompletterat verksamheten med matservering. Bland annat serverar man rakcocktail. Om man lyckas med experimentet avser man att utvidga menyn med varm mat. Planer finns att byta frisersalongens namn till Babsans Klippostek.

Kulturminister Marita Ulvskogs planer att flytta museer har nu drabbat Vallentuna. Enligt kulturministern borde Vallentuna hembygdsmuseum flyttas till Statoil-mackens lokaler i Sorsele. ”Sorseleborna ska ges chansen att tanka kulturellt”, heter det i ett uttalande.

Nya forskningsresultat visar att vissa talfel kan elimineras med kirurgiska ingrepp i strupen. Det har visat sig att man kan operera stambanden, uppger Vallentunadocenten Pepe Pettersson (Uttalas: pe-pe-pettersson).

Vid dykningar kring det havererade segelfartyget s/s Estrella kunde man knappt se om faryget hade eventuella skador. Orsaken var att det var mycket grumligt vatten under k(j)olen.
Vid hockeymatchen i onsdags mellan Ormsta och ..... blev Ormstas hetlevrade back, brandman Emil ”Fire” Brandell, utvisad sedan han delat ut en riktigt ful efterslang.

Det meddelas att IOGT:s daghem till lunch i dag serverar flaskpannkaka.

Barberare Nilsson vid Valletuna torg har tvingats flytta sedan han inte kunnat betala rakningen. Salongen kommer enligt uppgift att drivas vidare av Stampe Olsson, harexpert.
Den man som i tisdags hittades omkommen i en skogsdunge i Ormsta-trakten visade sig ha avlidit av alkoholmissbruk. Kroppen har nu transporterats till barhuset.
Beautysalongen Tender Love i Ormsta - som polisens sedlighetsrotel haft under uppsikt senaste tiden - lancerar nu en hudkram som tar bort alla rynkor. En annan nyhet uppges vara ett lappstift som klarar extrema kast.
En pojke i nionde klass i Ormstaskolan har relegerats sedan han ideligen antastat klassens flickor. Vi var tvugna att ta hand om saken, uppger skolans rektor. Det var en riktig brakstake.

Bokhandeln i Ormsta vill inte ha Trisslotter i sitt sortiment. Butikschefen Ante Kvarius uppger att man inte vill befatta sig med skraplitteratur.
SJ har aviserat en ny franskinspirerad matsedel i restaurangvagnarna. Bland annat ska man servera loksoppa. Och bland dryckerna finner man en andra klass Dry Martini som skakats ordentligt.

Ny genealogiska forskningsresultat visar att de hedniska och blodiga offerriter som vikingarna i Ormsta bedrev finns kvar i generna bland dagens Vallentunabor. Det uppger slaktforskare Mina Rotterman.

Vid Johanssons Bilskrot har en ny form av personaldemokrati beslutats. Om varenda detalj ska personalen kunna rosta, enligt fackombudet Julius Kardân.

KFUM i Ormsta planerar att utvidga sin verksamhet och rekrytera nya medlemmar. Vi vill ha ett riktigt scoutlager, uppger den nye engelske scoutledaren Mike Hike.

De mentalsjuka patienterna vid Ormsta behandlinsghem blir allt friskare. Nyligen observerades en gravt schizofren kvinna lyckligt dansa pardans - ensam. Det var en riktig frojd att se henne, kommenterar doktor Sigmund Soffman.

Oststaterna skickade nyligen en delegation med jordbruksminstrar till Vallentuna i syfte att utveckla ostexporten. En Vallentunaexpert kommenterade det schweiziska smakprovet med orden: Mycket hal!

Polisen hittade en destillationsapparat vid en razzia i Ormstaskogarna i fredags natt. Apparaten fanns i en stuga som besitts av ekologen och kompostexperten Birger Sund.. Men bevisningen mot Sund kommer troligen att vara svag, eftersom det i plastdunken intill apparten bara fanns mask.
Till sist dagen glada nyhet. Vintern nalkas mot sitt slut. Meteorolog Lagom Larsson har observerat att saven redan stiger i skogarna. Det betyder var.  
Oj, så kul det var!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar